Прогрес на домакините в Карабао Къп.

Уулвърхамптън Уондърърс 1 (Б. Траоре 85′)

Лийдс Юнайтед 0


Уулвс : Саркич (GK), Джони (Лембикиса 82′), Колинс, Килман, Айт-Нури, Невес (C) (Моутиньо 72′), Ронан (Поденсе 65′), Ходж, А. Траоре (Б. Траоре 72′ ), Хуанг, Гуедес (Кембъл 66′). Неизползвани резерви : Са (ГК), Москера, Тоти, Буено.

Лийдс : Роблес (ГК), Айлинг (К), Йоренте, Йелде, Фирпо, Гяби, Клих, Гелхард (Гринуд 54′), Пъркинс (Гнонто 70′), Харисън, Джоузеф. Неизползвани резерви: Клаесон (ГК), Милър, Маккалмонт, Алън, Мур, Дебайо, Сноудън.


Място : Молиньо

Присъствие : TBC

Съдия : Андре Маринър

Младия отбор на Лийдс Юнайтед загуби с един гол от Уулвърхемптън Уондърърс в третия кръг на Карабао Къп, след като късен гол на Бубакар Траоре изпрати домакините в следвашия  кръг.

Джеси Марш започна  в атака с дебютиращите Матео Джоузеф и Сони Пъркинс, като и двамата започнаха сблъсъка. Двамата са в добра форма за младежите до 21 години този сезон, отбелязвайки 19 гола общо, който е твърдо начело в таблицата на Висшата лига 2, дивизия 2.

Друго ново име в 11-те беше Дарко Гяби, новобранец в полузащитата от Манчестър Сити, който беше също толкова впечатляващ в отбора на Майкъл Скубала под 21 години. Опитният вратар Джоел Робълс беше последният играч, който за първи път стартира за клуба, в рамката на вратата.

Една силно променена страна започна с увереност и беше близо до откриване на резултата още в началото . Джо Гелхард спечели пряк свободен удар на около 25 ярда от вратата, при което след изтрел на Джак Харисън,  Матия Саркич направи отлично спасяване.

Предупреден отрано, вратарят на Уулвс отново щеше да бъде зает миг по-късно. След като Диего Йоренте видя удар с глава, отразен встрани от гредата, последвалият корнер падна към Матеуш Клих от границата на наказателното поле. От негов удар Саркич отново отби встрани.

Полученият корнер показа нов играч на белите в битка със стопера на домакините, който отново излезе начело. Лео Хелде скочи най-високо  от всички, като насочи удара си с глава над гредата.

След това домакините имаха свои шансове. Рубен Невес нанесе пряк свободен удар малко встрани от гредата, преди моменти по-късно  Адам Траоре да стреля малко встрани от вратата.

Допълнителни усилия към вратата дойдоха, когато дебютантът Джоузеф принуди  Саркич да се намесва отново, докато в другия край Нунес , а преди  това Хи Чан Хуанг получиха същия шанс.

В полувремето, в което младият отбор на Марш се държеше през всичките 45 минути на Молиню,Лийдс се прибра при равен резултат.

ПОЛУВРЕМЕ: Уулвърхемптън Уондърърс 0-0 Лийдс Юнайтед 

Не бяха направени промени на почивката и двата отбора излязоха за второто полувреме с цел да намерят гол, който да ги изпрати в четвъртия кръг на Карабао Къп.

Именно Джоел Роблес беше първият вратар, който бе тестван през това полувреме. Уулвс проби бързо и топката беше пусната към Макс Килман, който имаше място и време да стреля, но беше отстранен добре от Роблес при удара.

Роблес щеше да  се намеси втори път  с добро спасяване. Този път беше от Конър Ронан, който видя удара му към вратата, отклонен великолепно от целта.

Марш отиде на резервната си скамейка, пускайки Сам Грийнууд и Уили Гнонто на мястото на Гелхард и Пъркинс, които и двамата направиха истинска промяна в този сблъсък за купата.

Друг играч от резервната скамейка, този път за домакините, беше този, който преодоля защитата от ляво. Нейтън Колинс спечели топката високо на терена и топката намери своя път до наскоро представения Б.Траоре на границата на наказателното поле, който без грешка стреля, за да даде преднина на своя отбор.

Това беше последният реален шанс в мача и домакините удържаха преднината си в последния етап, за да преодолеят младия, но трудолюбив отбор на Лийдс Юнайтед.