Пабло Ернандес се сбогува емоционално с Лийдс Юнайтед в ексклузивно интервю за LUTV, седнал да обсъди петте си години в Елънд Роуд. 

Полузащитникът успя да се сбогува с малка част от феновете в последната победа над Уест Бромвич Албион и сега ще тръгне на ново пътешествие. 

„Имам различни емоции. Една част от мен е тъжна, една част от мен е щастлива, защото се прибирам сега със семейството си след дълго време без тях “, каза Пабло пред LUTV.

„Трудни са емоциите, но очевидно знам, че съм тук от пет години и през тези пет години изживявам много опит, както положителен, така и отрицателен, но предимно положителен. 

„Сега просто се опитвам да мисля за положителните неща, когато живеех тук, в този град, в клуба, хората около клуба, феновете, хората, които работят в клуба, и моите съотборници.  

„Това е най-важното нещо за мен, винаги. Винаги тези положителни неща са с мен и никога няма да забравя. “

Ернандес пристигна в клуба през 2016 г. и постигна незабавен успех. През това петгодишно заклинание халфът направи 175 участия  за Лийдс. 

„Когато дойдох тук, много хора ми говориха за клуба, за историята и за феновете“, обясни Ернандес. 

„Казах добре, това е добре за мен, отивам в голям клуб, но никога не съм си представял въздействието, което този клуб може да има в Англия или извън нея в други страни. 

„Когато дойдох, знаех, че е голямо предизвикателство да се повиша във Висшата лига, но мисля, че когато пристигнах, клубът започна да работи много добре и с някои промени малко се разрасна и вложи усилията си в по-добре и да се подобри. 

„Тогава най-накрая постигнахме постиженията и мисля, че това е най-добрият опит, който съм изживял в кариерата си, промоцията с Лийдс Юнайтед.

„Очевидно не съм на 100% щастлив поради ситуацията с Covid, тя не позволи на феновете  ни  да празнуваме заедно в най-добрите условия. 

„Но след 16 години, през които не играеше във Висшата лига, завръщането на този клуб е невероятно за този град и за играчите също, това беше невероятно изживяване.  

„Тази група е невероятна, тази група играчи е невероятна, играл съм 16 години в професионалния футбол и мога да кажа, че никога не съм живял в една група като тази. 

„Особено е сега, когато виждаш, че феновете винаги подкрепят играчите, винаги те подкрепят, чувстваш любовта, която те изпитват към теб.  

“Това са специални емоции и е невъзможно да излезеш на терена и да не даваш 100%, защото зад теб имаш много хора, които те подкрепят. Те не спират да пеят на всички игри, това е невероятно усещане. ”

Има много специални моменти, които ще се откроят както за привържениците, така и за играчите, но основният спомен, който Ел Маго ще отнеме със себе си, е спечелването на повишение и възможността да създадете приятели за цял живот. 

Той каза: „Мисля, че имаме много положителни моменти, но мисля, че в деня, в който сме повишени във Висшата лига, не можем да забравим този момент от живота си. 

„Това е невероятно усещане, както казах преди, не можем да отпразнуваме това по най-добрия начин с феновете, но този ден е невероятен. Никога няма да го забравя. 

„Мисля, че пристигнах тук като играч, познавах момчетата като играчи и като съотборник, но напускам този клуб като приятел. 

„Знам, че имам приятели и семейство тук до края на живота си. В Испания, в Кастелон, всички те имат семейство. Ако имат нужда от нещо или отидат в Испания, там имат семейство. 

„Всички моменти, които споделихме в този клуб през последните пет години, цялата работа и лошите дни отзад, това ни даде възможност да изградим добри отношения, не само като съотборници, но като приятели.“

Последното съобщение на Пабло беше благодарност към феновете, заедно със съотборника си и заминаващ съотборник, Гаетано Берарди. 

„Благодаря на всички фенове за тези пет години и благодаря на Бера, беше удоволствие да споделям съблекалнята с него и да се уча от него. 

„Мисля, че той е пример за всички играчи, духът му, поведението му на и извън терена е пример за всички и както казах преди, знам, че харесвате съотборник, но сега мога да се сбогувам като приятел. 

„Надявам се в бъдеще да можете да продължите с кариерата си по добър начин с новия си клуб и кой знае, може би в бъдеще ще можем да му се наслаждаваме отново, във футбола всичко може да се случи! Беше удоволствие.”