Защитникът споделя спомените си след седем специални години.

Гаетано Берарди трябва да напусне Лийдс Юнайтед, когато договорът му изтече това лято и той даде последно  искрено интервю пред LUTV.

Защитникът започна последната победа над Уест Бромич Албион на Елънд Роуд и получи овации от четирите трибуни, когато излезе от терена като играч на Лийдс Юнайтед за последен път. 

„Странен момент е със странни чувства, но бях щастлив да видя хората около нас, наистина ни беше приятно“, каза Берарди пред LUTV.  

„Това, което изградихме през последните години с хората, е нещо безценно. Много е тъжно, трудно е да напуснеш това място, да напуснеш клуба и да оставиш много добри хора. 

„Но за мен мисля, че е хубаво да си тръгна с тези добри чувства, имам много много положителни неща, които да нося със себе си. 

„Вярно е, че когато за първи път дойдох тук, клубът беше малко по-различен, беше много трудно за мен и за останалите момчета. Но това, което изградихме, този клуб направи нещо огромно за всички и сега можем да видим резултатите. 

„Осъзнаваме, че оставяме голяма част от кариерата си и нещо незабравимо.“

Берарди се присъедини към Лийдс Юнайтед през 2014 г. Той направи над 150 участия за клуб, който държи толкова близо до сърцето си, и побърза да похвали влиянието, което феновете оказаха върху времето му на Елънд Роуд, заедно със своите съотборници и служители. 

„Не можах да си представя нещо подобно, защото културата, която хората имат тук, наистина виждате хората и играчите, какви са те всъщност и какво могат да направят“, обясни Берарди.

„Феновете виждат какво даваш за отбора, не е нужно да си наистина силен играч, за да имаш уважението на феновете, те могат да видят какво правиш и ако си невероятен играч като Пабло, те те обичат, ако вие сте среден играч като мен, те също ви обичат.  

„Те наистина виждат какъв си, това е невероятно и не бих могъл да си представя това, винаги ще имам уважението към тях. 

„Разбира се, а за клуба и играчите нямам достатъчно думи, за да опиша тази група и тези играчи, ще ми трябват няколко дни, за да говоря за тях! Искам само да кажа, че бяха невероятни. “

Освен че ще напусне клуба, номер 28 на Юнайтед ще напусне и град, до който той е станал толкова близо, но не се съмнява, че това няма да е последното, което Лийдс ще види за него.  

Берарди каза: „Осъзнавах и мислех за това през последните няколко седмици. Напускате града, хората, клуба, наистина е тъжно и трудно.

„Но това е животът и разбира се, ще има шанс да се върна, не знам кога, но за да гледам мачове и да виждам хора, това не е приключило завинаги. 

„Щастлив съм да си тръгна с тези чувства и да донеса нещо важно от това преживяване със себе си.“

И накрая, спомените на Бера за ключови моменти го спомниха за един наистина специален такъв, както и благодари на своя приятел и съотборник Пабло Ернандес, докато и двамата напускат Торп Арч за последен път заедно. 

„Голът на Пабло в Суонзи беше един от най-добрите ми моменти, наистина, бях толкова щастлив за деня!“ Берарди си спомни.  

„Празникът за промоцията, това, което направихме, за да постигнем това беше лудост. Работихме усилено всеки ден в продължение на години, беше нещо незабравимо. 

„Понякога си мисля за това, промоцията и тържеството, това, което ми идва на главата, е винаги за чувствата, които изпитвах към тези момчета. 

„Може би не говоря много, малко съм тих, но е добре да имам възможност да споделя това с момчетата и всички. Ще взема това завинаги със себе си. 

„Благодаря на всички. Бих искал също да благодаря на Пабло за човека, който е, за всички, които е направил за мен, защото за мен той е най-добрият играч, с когото мога да играя в кариерата си. Тъжно ми е да напусна теб и момчетата. 

„Мисля, че сега е наистина добра база за изграждането на по-силен отбор, по-силен клуб. Те имат наистина добра група играчи, а мениджърът е един от най-добрите. 

„Можем да видим какво направихме през първата година във Висшата лига, така че мисля, че това е добра база със сигурност и клубът ще знае какво да прави, за да изгради, надявам се да мога да гледам някои добри мачове през следващите години!